5 redenen om je masker op te houden

5 Redenen om je Masker Op te Houden:

  1. Sociale Acceptatie: je voelt je onzeker om je echte mening te geven tijdens die vergadering. Want ooit heb je je niet gehoord gevoeld. En dus hou je je mond maar. 

  2. Zelfbescherming: je beschermt jezelf tegen herinneringen aan eerdere pijnlijke situaties. Je houdt je altijd groot.

  3. Angst voor Oordeel: je voelt angst voor kritiek of afwijzing. Want van je vader kreeg je altijd het gevoel dat je niet goed genoeg was. En dus blijf jij die pleaser, die nice guy. 

  4. Behoud van Controle: je wilt de situatie graag onder controle houden. Want ooit was je dat niet. En ging het mis. Dus hou jij alle touwtjes in handen. 

  5. Kwetsbaarheid: je vindt het moeilijk om je ware emoties te tonen. Want ooit is je kwetsbaarheid keihard afgestraft. En dus zit je daar met je poker face. 

De vraag is of dat echt zo was. Werd je echt niet gehoord? Werd je echt afgewezen? Was het echt kritiek? Of kwam het voort uit onzekerheid en onvermogen? Want opa had een slechte jeugd. En zijn vader ook. 

En het blijft terugkomen totdat iemand dapper genoeg is om het masker aan te kijken, te transformeren en af te zetten. En dat ben jij!

Deze maskers zijn namelijk gecreëerd vanuit een overlevingsmechanisme. En dienen je niet meer. Je voelt het. Ze knellen. Het is tijd. 

5 Redenen om je Masker Af te Zetten:

  1. Verbeterde Relaties: authentiek en betrouwbaar zijn geeft vertrouwen en helpt bij het opbouwen van betere relaties.

  2. Energiebesparing: het kost namelijk veel energie om je verschillende maskers op te houden.

  3. Ontdek je ‘verborgen’ Talenten: het tonen van je ware zelf kan verborgen passies en talenten naar boven brengen. Die je ooit diep hebt begraven. 

  4. Zingeving: het leven krijgt weer ZIN wanneer je jezelf kunt zijn. Jij geeft het weer ZIN. Heb jij er al ZIN in?

  5. Bewustzijn: je kunt zelf bepalen welk masker je opzet in een bepaalde situatie. Maar dan vanuit een bewuste plek. 

Draag je nog een masker die jou ervan weerhoudt je unieke talenten met de wereld te delen? Zet je masker af en ontdek de kracht van jezelf zijn. De tijd is echt nu!

Vorige
Vorige

Word de regisseur van je eigen levenswerk

Volgende
Volgende

Welke pijn kies je?