Wat je afwijst in een ander, wijs je in jezelf af

โ€œ๐˜๐˜ฌ ๐˜ฌ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ค๐˜ฉ๐˜ต ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ณ๐˜ข๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ. ๐˜‹๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ฎ ๐˜ช๐˜ฌ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ฑ๐˜ด๐˜ต๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅโ€. De woorden van mijn client vanmorgen.

Je bent overmatig verantwoordelijk. Je zou nooit, maar dan ook nooit liegen. Want dan ben je gewoon oneerlijk. Direct zijn en zeggen waar het op staat? Nooit. Dat doen alleen lompe mensen.

En toch blijven deze themaโ€™s zich herhalen in je leven. De botterik, de leugenaar en de onverantwoordelijke.

En juist daar heb je een oordeel op. Dan zet je keihard de aanval in.

Je houdt die strandbal krampachtig onder water. Die mag niet gezien worden. Die aspecten van jezelf moeten onder water blijven. En je voelt hem al aankomen. Alles wat je probeert weg te duwen komt uiteindelijk met volle kracht naar boven.

Dit gaat over compleetheid. Wij zijn niet compleet als wij alleen maar aardig zijn. Alleen maar rechtvaardig. Alleen maar eerlijk. Alleen maar zakelijk. Je kunt namelijk geen zekerheid ervaren zonder onzekerheid te ervaren. En andersom.

Er ontstaat een innerlijk conflict. Want je onderdrukt een deel van jou. Wat weer kan leiden tot gebrek aan zelfacceptatie en authenticiteit.

๐‰๐ž ๐ฏ๐ž๐ซ๐จ๐จ๐ซ๐๐ž๐ž๐ฅ๐ญ ๐š๐ง๐๐ž๐ซ๐ž๐ง ๐๐ฎ๐ฌ ๐ž๐ข๐ ๐ž๐ง๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐ž๐ข๐ ๐ž๐ง๐ฌ๐œ๐ก๐š๐ฉ๐ฉ๐ž๐ง ๐จ๐Ÿ ๐ ๐ž๐๐ซ๐š๐  ๐๐ข๐ž ๐ฃ๐ž ๐ณ๐ž๐ฅ๐Ÿ ๐จ๐ง๐๐ž๐ซ๐๐ซ๐ฎ๐ค๐ญ. ๐–๐š๐š๐ซ๐๐จ๐จ๐ซ ๐ฃ๐ž ๐ข๐ง ๐œ๐จ๐ง๐Ÿ๐ฅ๐ข๐œ๐ญ ๐ซ๐š๐š๐ค๐ญ ๐ฆ๐ž๐ญ ๐ฃ๐ž ๐›๐ฎ๐ข๐ญ๐ž๐ง๐ฐ๐ž๐ซ๐ž๐ฅ๐. ๐„๐ง ๐๐ฎ๐ฌ. ๐™๐จ ๐›๐ข๐ง๐ง๐ž๐ง, ๐ณ๐จ ๐›๐ฎ๐ข๐ญ๐ž๐ง.

Dit heb ik ook geleerd. Doordat ik een โ€˜nice guyโ€™ was veroordeelde ik mensen die direct waren (bot), vragen stelden (betweters) en hun ruimte innamen (aandachtszoekers). Ik duwde deze delen weg in mij. Het kan nu zijn dat sommige mensen dat bij mij ervaren. ๐Ÿ˜†

Wil je dit veranderen? Dan is het tijd om deze verborgen delen boven water te krijgen. Het is soms goed zoeken. Wanneer is het een trigger en wanneer is het een norm of waarde.

๐–๐ž๐ฅ๐ค๐ž ๐๐ž๐ฅ๐ž๐ง ๐ก๐จ๐ฎ ๐ฃ๐ข๐ฃ ๐ง๐จ๐  ๐จ๐ง๐๐ž๐ซ ๐ฐ๐š๐ญ๐ž๐ซ?

Vorige
Vorige

Welke pijn kies je?

Volgende
Volgende

De maskers van taal